Κατηγορίες

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με αρνίσιο κιμά, ντομάτα και κύμινο

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με αρνίσιο κιμά, ντομάτα και κύμινο
Καθημερινές και εναλλακτικές προτάσεις, έξυπνες παραλλαγές κλασικών φαγητών, εύκολες και γρήγορες. Ετοιμαστείτε να δώσετε μία νέα σπιρτάδα στο μεσημεριανό σας με ενδιαφέρουσες τσαχπινιές, για να μη χορταίνετε να μαγειρεύετε.


Υλικά

(για 4 άτομα)

400 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
450 γρ. αρνίσιο κιμά
1 κ.σ. κύμινο τριμμένο
1 1/2 φλιτζάνι ντομάτες ψιλοκομμένες, φρέσκες ή κονσέρβας με το χυμό τους
1 3/4 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/3 φλιτζανιού φρέσκο δυόσμο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και στη συνέχεια τον κιμά. Δυναμώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε κατά διαστήματα και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Προσθέτουμε το κύμινο, τις ντομάτες και το αλάτι και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
2. Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα, προσθέτοντας το πιπέρι και το δυόσμο.

Tip:
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον αρνίσιο κιμά με μοσχαρίσιο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, μειώνοντας το κύμινο σε 1 1/2 κ.γ. και χρησιμοποιώντας μαϊντανό αντί για δυόσμο.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;