Κατηγορίες

Εύκολο Κροκ-Μαντάμ

Εύκολο Κροκ-Μαντάμ
Έχετε δοκιμάσει ποτέ σας κροκ-μαντάμ; Είναι ένα αγαπημένο, γαλλικό σάντουιτς με ζαμπόν, ψημένο τυρί και ένα θεσπέσιο, τηγανιτό αυγό από πάνω, για τον τέλειο στολισμό, ιδανικό αν θέλετε ένα νόστιμο γεύμα στα γρήγορα. Στην παραδοσιακή του εκδοχή καλύπτεται με μπεσαμέλ, αλλά μια επιπλέον στρώση τυριού είναι εξ' ίσου καλή στη γεύση και σας γλιτώνει από κόπο και περιττές θερμίδες.


Υλικά
(για 1 μερίδα)

2 φέτες ψωμί για σάντουιτς, οποιασδήποτε ποικιλίας της αρεσκείας σας
2 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
2 λεπτές φέτες τυρί Emmental
2 λεπτές φέτες ζαμπόν καλής ποιότητας, όπως Black Forest
2 κ.σ. μαγιονέζα
1 1/2 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο αυγό
Πρέζα αλάτι
1 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή μαϊντανός


Εκτέλεση
1. Αλείψτε και τις δύο φέτες ψωμιού με μαγιονέζα. Γυρίστε τις ανάποδα και αλείψτε την άλλη τους πλευρά με μουστάρδα. Πάνω στη μία φέτα ψωμί, στην μεριά της μουστάρδας, τοποθετήστε μια φέτα τυρί, μία φέτα ζαμπόν και την άλλη φέτα ψωμί με τη μεριά της μουστάρδας να βρίσκετε από κάτω. Οι καλυμμένες με μαγιονέζα πλευρές πρέπει να είναι στραμμένες προς τα έξω.
2. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και βάλτε το σάντουιτς.
3. Τηγανίστε για 3 λεπτά, ή μέχρις ότου η κάτω πλευρά του ψωμιού να πάρει χρυσό χρώμα. Όσο τηγανίζεται το σάντουιτς, ανά διαστήματα, πιέζετε την πάνω μεριά με μία σπάτουλα.
4. Γυρίστε με προσοχή το σάντουιτς στο τηγάνι, επαναλάβετε για άλλα 3 λεπτά και μόλις είναι έτοιμο βάλτε το σε ένα πιάτο.
5. Καθαρίστε το τηγάνι, ρίξτε λίγο λάδι σε μέτρια προς δυνατή  θερμοκρασία μέχρι να ρέει εύκολα. Προσθέστε το αυγό και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακριβώς. Καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι και μαγειρέψτε για άλλο 1 λεπτό.
6. Τοποθετήστε το αυγό πάνω από το σάντουιτς, ραντίστε με αλάτι, πιπέρι, θυμάρι ή μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;