Κατηγορίες

Σουδάκια με κρέμα βανίλιας

13/11/2017 18:00, 0 σχόλια

Σουδάκια με κρέμα βανίλιας
Αγαπημένα γλυκάκια τα σου, ντελικάτα και αφράτα. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη θέα και στη γεύση τους. Ίσως σας φανεί κάπως χρονοβόρα η διαδικασία, όμως το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.

Υλικά
(για 12 κομμάτια)

Για τη ζύμη σου
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. λευκή ζάχαρη
1/4 κ.γ. αλάτι
4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
1/2 φλιτζάνι νερό
2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

Για την κρέμα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 κ.γ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
1 1/2 κ.σ. λευκή ζάχαρη

Για τη διακόσμηση
ζάχαρη άχνη



Εκτέλεση
1. Προθερμάνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετούμε τη σχάρα στο κέντρο. Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ρηχό ταψί ή το βουτυρώνουμε ελαφρώς.
2. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και τη ζάχαρη.
3. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το βούτυρο μαζί με το νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήνουμε να πάρει βράση (θέλουμε το βούτυρο να λιώσει πριν βράσει το νερό). Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Επαναφέρουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά και ανακατεύουμε ζωηρά για περίπου 1-2 λεπτά, μέχρι η ζύμη να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και να γίνει ομοιογενής και ελαστική. Μεταφέρουμε τη ζύμη στο μίξερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό. Μόλις η ζύμη μας είναι χλιαρή, ξεκινάμε να προσθέτουμε τα ελαφρά χτυπημένα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου έχουμε μια λεία παχιά πάστα που όταν θα τη ρίχνουμε από το κουτάλι θα ξεκολλάει εύκολα.
4. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε στο ταψί μικρά βουναλάκια, σε απόσταση 5 εκ. το ένα από το άλλο (θα απλώσουν με το ψήσιμο).
5. Ψήνουμε για 15 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30-35 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο πορτοκαλί χρώμα. Σβήνουμε το φούρνο, κάνουμε μερικές τρύπες σε κάθε σου και με την πόρτα του φούρνου μισάνοιχτη τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
6. Φτιάχνουμε την κρέμα: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να συνδυαστούν. Σκεπάζουμε και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά. Μόλις κρυώσει, χτυπάμε την κρέμα μέχρι να σχηματιστούν κορυφές.
7. Κόβουμε το πάνω μέρος των σου. Με κορνέ γεμίζουμε τη βάση με την κρέμα, σκεπάζουμε με τα καπάκια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;