Κατηγορίες

Σουφλέ σοκολάτας

Σουφλέ σοκολάτας
Σημασία δεν έχει ο καιρός κι η εποχή, σημασία έχει αυτό το ονειρεμένο σουφλέ σοκολάτας, που παγώνει το χρόνο και σκάει στον ουρανίσκο πυροτεχνήματα απόλαυσης.

Υλικά

(για 8 μερίδες) 

350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
9 μεγάλοι κρόκοι αυγών
3 μεγάλα ασπράδια αυγών
5 κ.σ. βούτυρο (συν λίγο περισσότερο για το βουτύρωμα)
1/2 φλιτζάνι συν 2 κ.σ. ζάχαρη
αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

Εκτέλεση
1. Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ατομικές φόρμες για σουφλέ και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
2. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τη σοκολάτα με τις 5 κ.σ. βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με μίξερ τους κρόκους με 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη για περίπου 4 λεπτά. Προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας το μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Σταδιακά προσθέτουμε τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι τα ασπράδια να γίνουν γυαλιστερά, περίπου 1 λεπτό. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα με τη σοκολάτα και το μοιράζουμε στα φορμάκια. Ψήνουμε στη μέση του φούρνου για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν τα σουφλέ. Σερβίρουμε αμέσως με παγωτό.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;