Κατηγορίες

Μήλα γκρατέν

Μήλα γκρατέν
Υλικά
(για 4 άτομα)

2 κ.γ. ανάλατο βούτυρο
4 μεγάλα κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε όγδοα
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
3 μεγάλοι κρόκοι αυγών
3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.σ. μπράντι (ιδανικά μήλου)

Εκτέλεση
1. Ανάβουμε το γκριλ του φούρνου. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Απλώνουμε στο τηγάνι τις φέτες μήλου σε μία στρώση και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μερικές φορές, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και από τις δύο πλευρές, περίπου 8 λεπτά. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν. Ξεσκεπάζουμε και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να γλασαριστούν τα μήλα, περίπου 3 λεπτά. Απλώνουμε τις φέτες σε ένα γυάλινο πυρίμαχο ταψί, σε μία στρώση. 
2. Σε μια μικρή κατσαρόλα με βαρύ πάτο ανακατεύουμε τους κρόκους με την κρυσταλλική ζάχαρη και το μπράντι. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να δέσει (δεν βράζουμε). Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τα μήλα και τοποθετούμε το ταψί κάτω από το γκριλ μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια, περίπου 2 λεπτά. Τα σερβίρουμε ζεστά.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;