Κατηγορίες

Κρέπες με σπιτική μερέντα

Κρέπες με σπιτική μερέντα

Υλικά

(για 4 άτομα)

Για τις κρέπες

2 αυγά
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
1 πρέζα ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
βούτυρο ή λάδι για το τηγάνισμα

Για τη μερέντα

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
100 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
150 γρ. βούτυρο, ελαφρώς λιωμένο
4 κ.σ. κακάο
1 φλιτζάνι φουντούκι, αλεσμένο στο μπλέντερ

Εκτέλεση
1. Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα, προσθέτουμε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε έναν λείο, ομοιόμορφο χυλό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σταθεί για 1 ώρα.
2. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό και βάζουμε λίγο λάδι ή βούτυρο. Με μια κουτάλα προσθέτουμε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα- ίσα να καλύψει τον πάτο τηγανιού και να δημιουργηθεί μια λεπτή στρώση. Μόλις ροδίσει από την κάτω πλευρά, γυρίζουμε την κρέπα με μια σπάτουλα από την άλλη. Τοποθετούμε τις κρέπες τη μία πάνω στην άλλη σε ένα πιάτο, μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
3. Απλώνουμε πάνω στις κρέπες όση μερέντα θέλουμε και σερβίρουμε όσο είναι ζεστές.
4. Για τη μερέντα: Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μπαρί (σε μεταλλικό μπολ πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει). Μόλις λιώσει η σοκολάτα, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε στο μπολ το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο, το κακάο και το φουντούκι και ανακατεύουμε πολύ καλά να αναμειχθούν τα υλικά. Γεμίζουμε βαζάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει η μερέντα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;