Κατηγορίες

Κρεμ μπρουλέ στα γρηγορα

Κρεμ μπρουλέ στα γρηγορα
Πλούσια κρέμα βανίλιας με βελούδινη υφή και από πάνω σκούρα, τραγανή καραμέλα. Ένα ντελικάτο και διαχρονικό επιδόρπιο που κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις στο τέλος ενός γεύματος. Η κλασική εκδοχή γίνεται μόνο με βανίλια. Προσθέστε ξύσμα πορτοκαλιού αλλά και φρούτα της αρεσκείας σας για πιο ξεχωριστή γεύση.

Υλικά
(για 6 μερίδες)

250 ml κρέμα γάλακτος 
250ml γάλα πλήρες
5 κρόκοι αυγών
50 γρ. ζάχαρη συν έξτρα για το καραμέλωμα 
1 βανίλια φυσική 

Εκτέλεση 
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα και τη βανίλια, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν μια ελαφριά βράση. Χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη. Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
2. Μοιράζουμε την κρέμα σε  πυρίμαχα μπολάκια, που έχουμε τοποθετήσει μέσα σε ένα ψηλό ταψί, και προσθέτουμε ζεστό νερό, να φτάσει μέχρι τη μέση από τα μπολάκια. 
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς, για 40-50 λεπτά, μέχρι η κρέμα να πήξει. Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν λιγάκι και ύστερα τα βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσουν εντελώς.
 4. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια ομοιόμορφα με  ζάχαρη, δημιουργώντας μια λεπτή στρώση, και την καίμε με φλόγιστρο ώσπου να γίνει σκούρα καραμέλα. 


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;