Κατηγορίες

Σαρλότ με φράουλες και λευκή σοκολάτα

05/05/2019 11:00, 0 σχόλια

Σαρλότ με φράουλες και λευκή σοκολάτα
Ένα από τα πιο αγαπημένα γαλλικά γλυκά, λιγάκι μπελαλίδικο αλλά με φανταστικό αποτέλεσμα σε γεύση και εμφάνιση. Εμείς το δοκιμάζουμε σε μια πιο light εκδοχή με τον απολαυστικό συνδυασμό φράουλας και λευκής σοκολάτας.

Υλικά
(για 10-12 μερίδες)

Για τη μους φράουλας
600 γρ. φρέσκες φράουλες, πλυμένες, καθαρισμένες και κομμένες σε φετάκια
1 φλιτζάνι ζάχαρη
10 γρ. ζελατίνη
1/4 φλιτζανιού κρύο νερό
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος κρύα
1 κ.γ. βανίλια

Για τη μους λευκής σοκολάτας
7 γρ. ζελατίνη
3 κ.σ. κρύο νερό
220 γρ. λευκή σοκολάτα καλής ποιότητας, ψιλοκομμένη
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος

Για τη συναρμολόγηση και το σερβίρισμα
1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ
200 γρ. φρέσκες φράουλες, πλυμένες και καθαρισμένες

Εκτέλεση
1. Στρώνουμε τον πυθμένα μιας φόρμας για σαρλότ (ή μιας ψηλής στρογγυλής φόρμας) με λαδόκολλα ή διάφανη μεμβράνη.
 2. Ετοιμάζουμε τη μους φράουλας: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φράουλες και τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15 με 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Περνάμε τον πολτό από ψιλή σήτα και τον αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
3. Τοποθετούμε τη ζελατίνα σε 1/4 φλιτζανιού κρύο νερό και την αφήνουμε για 5 λεπτά να μαλακώσει.
4. Στο μεταξύ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε δυνατή ταχύτητα για 3-5 λεπτά να γίνει σφιχτή.
5. Μόλις μαλακώσει η ζελατίνα, τη λιώνουμε σε λίγο ζεστό νερό. Προσθέτουμε τη ζελατίνα στο μείγμα με τις φράουλες και στη συνέχεια προσθέτουμε και τη βανίλια. Με μια σπάτουλα διπλώνουμε απαλά το μείγμα στη σαντιγί.
6. Στήνουμε τα σαβαγιάρ στα όρθια τοιχώματα της φόρμας, το ένα δίπλα στο άλλο. Αδειάζουμε τη μους φράουλας στη φόρμα και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
7. Ετοιμάζουμε τη μους λευκής σοκολάτας: Μαλακώνουμε τη ζελατίνα σε ένα μικρό μπολ με 3 κ.σ. κρύο νερό για λίγα λεπτά.
8. Τοποθετούμε την ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 1 φλιτζάνι από την κρέμα γάλακτος (δεν την αφήνουμε να βράσει). Μόλις δούμε ότι έχει αρχίσει να αχνίζει έντονα και την αισθανθούμε καυτή στο δάχτυλό μας, την αποσύρουμε από τη φωτιά, την αδειάζουμε πάνω από τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
9. Λιώνουμε τη ζελατίνα σε λίγο ζεστό νερό και την προσθέτουμε στο μείγμα λευκής σοκολάτας.
10. Σε ένα μπολ, χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε δυνατή ταχύτητα για 3-5 λεπτά να γίνει σφιχτή. Με μια λαστιχένια σπάτουλα ενσωματώνουμε τη σαντιγί στο μείγμα λευκής σοκολάτας-ζελατίνας.
11. Αδειάζουμε τη μους σοκολάτας πάνω από την παγωμένη στρώση μους φράουλας και στη στρώνουμε στη φόρμα. Βάζουμε τη φόρμα ξανά στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-6 ώρες (ιδανικά για όλη τη νύχτα). Γαρνίρουμε την επιφάνεια με φρέσκιες φράουλες και τη σερβίρουμε κομμένη κάθετα σε κομμάτια.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;