Κατηγορίες

Κρέπες Σουζέτ (Crepes Suzette)

31/03/2016 19:00, 0 σχόλια

Κρέπες Σουζέτ (Crepes Suzette)
Παλαιομοδίτικο, πασίγνωστο και φίνο επιδόρπιο της γαλλικής κουζίνας με υπέροχο άρωμα και γεύση από εσπεριδοειδή. Μία συνταγή που αξίζει να δοκιμάσουν όλοι.

Υλικά
(για 4 άτομα)

1 1/2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
3 αυγά
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια γάλα
1 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι (κατά προτίμηση Grand Marnier)
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο, λιωμένο

Για τη σος
1 1/2 φλιτζάνια φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
2 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι
3 πορτοκάλια, καθαρισμένα και χωρισμένα σε κομμάτια
παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα



Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε σε αυτό το αλάτι. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το γάλα, το λικέρ πορτοκάλι, τη βανίλια, το ξύσμα και το αλεύρι. Χτυπάμε το χυλό μέχρι να γίνει λείος και ομοιόμορφος. Σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
2. Αλείφουμε με βούτυρο ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά για να ζεσταθεί. Ρίχνουμε λίγο χυλό και κουνάμε περιμετρικά το τηγάνι ώστε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια και να είναι ομοιόμορφος σε πάχος. Όταν ψηθεί, γυρίζουμε την κρέπα με μια σπάτουλα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Τη βγάζουμε σε πιάτο και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες κρέπες.
3. Για τη σος: Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσει, περίπου 5 λεπτά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το λικέρ και τα κομμάτια πορτοκαλιού.
4. Βουτάμε απαλά μία μία τις κρέπες μέσα στο τηγάνι και τις αφήνουμε για 1 λεπτό να απορροφήσουν λίγο χυμό. Με μία σπάτουλα τις μεταφέρουμε σε πιάτο.
5. Τις διπλώνουμε, προσθέτουμε από πάνω μερικά κομμάτια πορτοκαλιού και τις σερβίρουμε αμέσως, ιδανικά με μπάλες παγωτό βανίλια.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;