Κατηγορίες

Σοκολατένια μακαρόν

Σοκολατένια μακαρόν
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτά τα νόστιμα και ντελικάτα γλυκάκια, που αποτελούν σήμα κατατεθέν της γαλλικής ζαχαροπλαστικής; Δοκιμάστε τα στη σοκολατένια εκδοχή τους!

Υλικά
(για 15 μακαρόν)

1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
½ φλιτζάνι αμύγδαλα σε σκόνη
3 κ.σ. σκόνη κακάο
2 μεγάλα ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
5 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

Για τη γέμιση
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κ.γ. σιρόπι καλαμποκιού
120 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με τη σκόνη αμυγδάλου και το κακάο για μισό λεπτό περίπου.
3. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μέχρι να αρχίσει να αυξάνεται ο όγκος τους και να κρατάνε το σχήμα τους. Προσθέτουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα για 2 λεπτά περίπου.
4. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το μείγμα από το μπολ στα χτυπημένα ασπράδια ανακατεύοντας απαλά με μια λαστιχένια σπάτουλα ώστε να ενσωματωθούν τα υλικά διατηρώντας τον όγκο τους. Όταν δεν φαίνονται πλέον ίχνη από λευκές γραμμές από τα ασπράδια σταματάμε το ανακάτεμα. Γεμίζουμε με το μείγμα ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής.
5. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και επάνω του σχηματίζουμε με το κορνέ κύκλους διαμέτρου περίπου 3 εκ. μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα. Αν χρειαστεί χρησιμοποιούμε και δεύτερο ταψί. Κουνάμε ελαφρά μερικές φορές το ταψί ώστε να καθίσουν τα μακαρόν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-18 λεπτά. Αφήνουμε τα μακαρόν να κρυώσουν και τα αφαιρούμε από το ταψί.
6. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα με το σιρόπι καλαμποκιού. Όταν η κρέμα είναι έτοιμη να βράσει τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Ανακατεύουμε τότε και τα κομμάτια βουτύρου και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
7. Φτιάχνουμε τα μακαρόν: απλώνουμε λίγη από τη γέμιση στα μισά μακαρόν και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μισά σαν σάντουιτς. Τα βάζουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και τα αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον μία μέρα πριν τα σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;