Κατηγορίες

Χριστουγεννιάτικος κορμός με κάστανο και σοκολάτα

Χριστουγεννιάτικος κορμός με κάστανο και σοκολάτα
Ένας σπέσιαλ κορμός με πλούσια γεύση που θα στολίσει και θα γλυκάνει το γιορτινό τραπέζι και τους καλεσμένους σας. Αν σας αρέσει ο συνδυασμός σοκολάτα-κάστανο, αυτός ο κορμός θα γίνει το αγαπημένο σας χριστουγεννιάτικο γλυκό.

Υλικά
(για 8 άτομα)

Για το παντεσπάνι

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
7 αυγά
70 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.σ. βούτυρο

Για τη γέμιση

220 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. βρασμένα καθαρισμένα και πολτοποιημένα κάστανα
1 κ.σ. κονιάκ
80 γρ. ζάχαρη

Για την επικάλυψη

200 ml κρέμα γάλακτος
120 γρ. κουβερτούρα
100 γρ σοκολάτα γάλακτος

Εκτέλεση
1. Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα. Συμπληρώνουμε με το ξύσμα λεμονιού. Ρίχνουμε στο χτυπημένο αλεύρι λίγο-λίγο τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, βουτυρώνουμε απλώνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά μέχρι να χρυσίσει ελαφρά. Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το ξεκολλάμε προσεκτικά από τη λαδόκολλα.
2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία τα υλικά για τη γέμιση και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3. Τυλίγουμε τον κορμό: Τοποθετούμε το παντεσπάνι πάνω σε λαδόκολλα και απλώνουμε πάνω του τη γέμιση. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας το τυλίγουμε σε ρολό.
4. Ετοιμάζουμε την επικάλυψη: Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαφρά τα υλικά για την επικάλυψη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
5. Απλώνουμε προσεχτικά την επικάλυψη πάνω στον κορμό και αφού κρυώσει ελαφρά  κάνουμε γραμμές με ένα πιρούνι για να δίνει την όψη κορμού δένδρου.
6. Αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να δέσει, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;