Κατηγορίες

Μπισκότα βουτύρου γεμιστά με μαρμελάδα

Μπισκότα βουτύρου γεμιστά με μαρμελάδα
Υπέροχα διπλά μπισκοτάκια, γεμιστά με μαρμελάδα, για να συνοδεύσουμε τον πρωινό καφέ μας, αλλά και για να πάρουν τα παιδιά στο σχολείο. Συν μια πολύ καλή ιδέα να αξιοποιήσετε τις μαρμελάδες σας.

Υλικά

(για περίπου 20 μπισκότα)

200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
350 γρ. αλεύρι
1/3 φλιτζανιού γάλα
1/4 κ.γ. αλάτι
100 γρ. ζάχαρη άχνη + λίγο περισσότερο για πασπάλισμα
μαρμελάδα βερίκοκο ή άλλη μαρμελάδα της αρεσκείας μας για τη γέμιση



Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνου στους 180 βαθμούς. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή, λεία ζύμη. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 45 λεπτά.
2. Μόλις κρυώσει η ζύμη μας, την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χλστ. και με ένα κουπ πατ σε σχήμα κύκλου κόβουμε δίσκους (περίπου 40 μπισκότα) και τους τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου πάνω σε λαδόκολλα. Στα μισά μπισκότα, κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο με ένα άλλο μικρότερο κουπ πατ.
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες του μπισκότου. Αφήνουμε να κρυώσουν.
4. Στα ολόκληρα μπισκότα βάζουμε στο κέντρο τους λίγη μαρμελάδα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη τα υπόλοιπα (αυτά με την τρύπα) και τα τοποθετούμε πάνω στα ολόκληρα, έτσι ώστε η μαρμελάδα να διακρίνεται στο κέντρο. 




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;