Κατηγορίες

Μιλφέιγ με κρέμα λεμονιού

Μιλφέιγ με κρέμα λεμονιού
Φτιάξτε σπιτικό μιλφέιγ με μια κρέμα αρωματισμένη με λεμόνι και δεν θα χρειαστεί να ξαναφάτε ποτέ αυτό του ζαχαροπλαστείου.

Υλικά
(για 8 άτομα)

1 φύλλο σφολιάτας
800 γρ. γάλα
200 γρ. ζάχαρη
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
ξύσμα από 2 λεμόνια
χυμό από 1/2 λεμόνι
40 γρ. βούτυρο
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση
1. Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε αλευρωμένο πάγκο και με το πλάστη το ανοίγουμε πιέζοντάς το ώστε μα λεπτύνει και να φαρδύνει. Το κόβουμε σε 3 ομοιόμορφα ορθογώνια.
2. Τρυπάμε τα κομμάτια της σφολιάτας με το πιρούνι πολλές φορές και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 13-14 λεπτά περίπου, ώστε να γίνουν τραγανά. Προσέχουμε να μην καούν.
3. Ετοιμάζουμε την κρέμα για τη γέμιση: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα (να γίνει χλιαρό). Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς και ρίχνουμε και το γάλα. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει. Μεταφέρουμε την κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
4. Σε ένα ορθογώνιο ταψί τοποθετούμε το 1 ορθογώνιο φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε πάνω τη μισή κρέμα. Συνεχίζουμε με το δεύτερο κομμάτι σφολιάτας, την υπόλοιπη κρέμα. Καλύπτουμε με το τρίτο κομμάτι σφολιάτας και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
5. Κόβουμε προσεκτικά σε κομμάτια και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;