Κατηγορίες

Καρπάτσιο παντζαριού με σαλάτα από μαριναρισμένα φασολάκια

Καρπάτσιο παντζαριού με σαλάτα από μαριναρισμένα φασολάκια
Θέλετε για σήμερα κάτι ιδιαίτερο και έχετε παντζάρια και φασολάκια στο ψυγείο τότε φτιάξτε αυτό το υπέροχο συνοδευτικό: καρπάτσιο παντζαριού με σαλάτα από μαριναρισμένα φασολάκια. 

Υλικά 
(για 4 άτομα)

4 μέτρια παντζάρια
200 γρ. πράσινα φασολάκια
1/4 φλιτζανιού ψημένο κουκουνάρι
1/4 φλιτζανιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
2 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
θαλασσινό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση 
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.
2. Πλένουμε καλά τα παντζάρια και αφαιρούμε τα χόρτα τους. 
3. Τοποθετούμε τα παντζάρια σε ένα ταψί όπου έχουμε στρώσει αλουμινόχαρτο. Περιχύνουμε με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και αλατίζουμε. 
4. Καλύπτουμε τα παντζάρια με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου μία ώρα, μέχρι να μαλακώσουν. Καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμα όταν μπορούν τρυπηθούν εύκολα με ένα πιρούνι.
5. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν. Εναλλακτικά, μπορούμε να τα μαγειρέψουμε στον ατμό, για περίπου 40 λεπτά. 
6. Όσο είναι στον φούρνο τα παντζάρια, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τη μουστάρδα και το ξίδι. Προσθέτουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και αφήνουμε στην άκρη. 
7.  Σε βρασμένο νερό μαγειρεύουμε τα φασολάκια για περίπου 3 λεπτά. Δεν θέλουμε να παραμαλακώσουν, αλλά να παραμείνουν τραγανά και να διατηρήσουν το ζωηρό πράσινο χρώμα τους.
8. Βγάζουμε τα φασολάκια από τη φωτιά και τα προσθέτουμε στη μαρινάδα. 
9. Μόλις τα παντζάρια μας κρυώσουν, τα κόβουμε όσο λεπτά τα θέλουμε, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, και τα τακτοποιούμε σε μία στρώση σε 4 μεγάλα πιάτα. 
10. Προσθέτουμε από πάνω τα φασολάκια με μερικές κουταλιές μαρινάδας που έχουν περισσέψει, πασπαλίζουμε με ψημένο κουκουνάρι και σερβίρουμε. 



Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;