Κατηγορίες

Αρωματική πάστα ελιάς

Αρωματική πάστα ελιάς
Ένα πολύ εύκολο και υγιεινό ορεκτικό. Μπορούμε να την αλείψουμε σε σάντουιτς, κριτσίνια, ψητό ψωμί και να τη συνδυάσουμε με αλλαντικά ή τυριά σε κάθε πιατέλα ορεκτικών.

Υλικά
(για ένα μέτριο βαζάκι)

1 ½ φλιτζάνια ελιές καλαμών μαύρες χωρίς κουκούτσι (ή θρούμπες)
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ξίδι
½ κ.γ. φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
½ κ.γ. μάραθο
¼ κ.γ. πιπέρι



Εκτέλεση
1. Βάζουμε τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά ώσπου να γίνουν ένας ομογενής πολτός.
2. Αν δεν θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε αμέσως, τη βάζουμε σε βαζάκι, καλύπτουμε την επιφάνεια με λάδι και τη διατηρούμε στο ψυγείο έως και 2 εβδομάδες.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;