Κατηγορίες

Αρωματική σάλτσα ψητής κόκκινης πιπεριάς

Αρωματική σάλτσα ψητής κόκκινης πιπεριάς
Μια νόστιμη σάλτσα με την πλούσια γλυκιά γεύση της κόκκινης πιπεριάς, που πρώτα ψήνεται και ύστερα μαγειρεύεται με σκόρδο, κρεμμύδι, τσίλι και βασιλικό, για να τη βάλετε σε ψητά κρέατα και λαχανικά, ζυμαρικά και σάντουιτς.

Υλικά
(για περίπου 2 φλιτζάνια)

800 γρ. με 1 κιλό μέτριες κόκκινες πιπεριές, ψημένες στο γκριλ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένο 
1 κλωνάρι φρέσκο βασιλικό
1/4 κ.γ. νιφάδες τσίλι
αλάτι



Εκτέλεση
1. Ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε τις πιπεριές και εν συνεχεία τις κόβουμε σε κυβάκια. Περνάμε από σίτα το ζουμί που έβγαλαν και το κρατάμε στην άκρη.
2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια φαρδιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το σκόρδο μαζί με μία πρέζα αλάτι και σοτάρουμε μέχρι να αρωματίσει. Προσθέτουμε τις πιπεριές, αλάτι, τον βασιλικό και τις νιφάδες τσίλι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και το ζουμί που είχαμε κρατήσει στην άκρη. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά μέχρι οι πιπεριές να μαλακώσουν πολύ και να έχουμε μια παχιά και απαλή σάλτσα. Αν υπάρχουν πολλά υγρά, ξεσκεπάζουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε μέχρι να πιει τα υγρά της. Αφαιρούμε το κλωνάρι βασιλικού, τσεκάρουμε και ρυθμίζουμε το αλάτι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
3. Σερβίρεται ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο για περίπου 2 εβδομάδες αν τη σκεπάσουμε με λίγο ελαιόλαδο. 

Πηγή: cooking.nytimes.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;