Κατηγορίες

Σκορδαλιά με καρύδια

Σκορδαλιά με καρύδια
Μια διαφορετική σκορδαλιά με έναν τέλειο συνδυασμό. Το καρύδι "ηρεμεί" το σκόρδο δίνοντας ταυτόχρονα βάθος γεύσης. Το απόλυτο ελληνικό ντιπ!

Υλικά
(για ένα μπολάκι)

3 μέτριες πατάτες
4-5 σκελίδες σκόρδο
3/4 φλιτζανιού καρυδόψιχα ψιλοκομμένη στο μούλτι
3/4 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι



Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε σε μπολ με μια τρύπια κουτάλα και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.
2. Σε ένα γουδί πολτοποιούμε το σκόρδο με λίγο αλάτι. Αν δεν έχουμε γουδί το κάνουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τις πατάτες, τις πολτοποιούμε και ρίχνουμε εναλλάξ λίγο-λίγο το λάδι και το λεμόνι συνεχίζοντας το χτύπημα. Αν είναι πολύ σφικτή προσθέτουμε μερικές κουταλιές από το νερό που κρατήσαμε.
3. Όταν η σκορδαλιά αποκτήσει ωραία και  μαλακή υφή προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια και χτυπάμε για μερικά λεπτά ακόμα.
4. Σερβίρουμε ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένη καρυδόψιχα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;