Κατηγορίες

Μελιτζανοσαλάτα με καρύδια

06/08/2018 07:00, 0 σχόλια

Μελιτζανοσαλάτα με καρύδια
Μια ελαφριά καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με γεμάτη γεύση. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζεται θαυμάσια με ψημένο ψωμί, ωμά λαχανικά και αλμυρά τυριά.

Υλικά

(για 4-6 άτομα)

2 μεγάλες μελιτζάνες
2-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι καρύδια, χοντροκομμένα
1/2 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού (σουρωμένο)
1 με 2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
1/2 με 1 κ.γ. ζάχαρη (προαιρετικά)
αλάτι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς. Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις σκουπίζουμε. Τις τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι. Τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να ζαρώσουν. Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
2. Ενώ ψήνονται οι μελιτζάνες, χτυπάμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τα καρύδια και 2 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν μια πάστα.
3. Βγάζουμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση και βγάζουμε τη σάρκα τους. Βάζουμε τη σάρκα σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει για 15 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη σάρκα σταδιακά στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ξύδι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε αλάτι κατά βούληση και προαιρετικά λίγη ζάχαρη.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;