Κατηγορίες

Φρέσκα φασολάκια με ντοματίνια, φέτα και μπαλσάμικο

Φρέσκα φασολάκια με ντοματίνια, φέτα και μπαλσάμικο
Τα φασολάκια συνδυασμένα με τα κατάλληλα υλικά δίνουν σαλάτες πραγματικά υπέροχες. Εδώ, με ζουμερά ντοματίνια, πικάντικη φέτα, μπέικον κι ένα ωραίο ντρέσινγκ μπαλσάμικου, το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο!

Υλικά

(για 4 -6 ατομα)

800 γρ. φρέσκα φασολάκια, κομμένα στα άκρα και καθαρισμένα από τις ίνες
12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
250 γρ. τυρί φέτα σε μικρά κομματάκια
3 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
1/4 κ.γ. σκόνη σκόρδου
6-8 λωρίδες μπέικον, ελαφρά τηγανισμένο και κομμένο σε κομμάτια.
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα με νερό προσθέτουμε 1 κ.γ. αλάτι και αφήνουμε να βράσει. Ρίχνουμε τότε τα φασολάκια και τα βράζουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
2. Σουρώνουμε σε σουρωτήρι τα φασολάκια και τα γυρίζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό για 2-3 λεπτά. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα φασολάκια και τα απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.
3. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε και τα κομμένα ντοματίνια.
4. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ: χτυπάμε με το σύρμα το λάδι, το χυμό λεμονιού, το ξίδι, αλάτι, τη σκόνη σκόρδου και πιπέρι. Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω από τα φασολάκια, σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν το σερβίρισμα.
5. Προσθέτουμε τη φέτα και το μπέικον και σερβίρουμε. Η σαλάτα τρώγεται κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: www.melskitchencafe.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;