Κατηγορίες

Πατατοσαλάτα με ραπανάκια, αρακά και σάλτσα γιαουρτιού

Πατατοσαλάτα με ραπανάκια, αρακά και σάλτσα γιαουρτιού
Είτε συνοδεύει το κυρίως πιάτο, είτε έχει όλους τους απαραίτητους συνδυασμούς ώστε να αποτελέσει η ίδια το μεσημεριανό μας γεύμα, δεν την παραλείπουμε ποτέ. Δίνουμε ενέργεια κι ένταση στη μέρα μας με μια διαφορετική, χρωματιστή επιλογή καθημερινά.

Υλικά
(για 4 άτομα)

1 κιλό πατάτες μικρές, πολύ καλά πλυμένες και βρασμένες με τη φλούδα τους
5 ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι αρακάς βρασμένος
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 κ.σ. φυλλαράκια δυόσμου
αλάτι & πιπέρι

Για τη σος γιαουρτιού
1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι & πιπέρι



Εκτέλεση
1. Για τη σαλάτα μας, οι πατάτες θα πρέπει να είναι βρασμένες (σε αλατισμένο νερό) αλλά όχι πολύ, ώστε να κρατάνε και να μην τρίβονται.
2. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού: Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα ελαφρά όλα τα υλικά της σάλτσας. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις
3. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα δύο. Τις βάζουμε σε μια σαλατιέρα και ρίχνουμε μέσα και τον αρακά, τα ραπανάκια, τα κρεμμυδάκια, αλατοπίπερο και τη σάλτσα γιαουρτιού. Ανακατεύουμε απαλά (να μην διαλυθούν οι πατάτες), πασπαλίζουμε με άνηθο, δυόσμο και μαϊντανό και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;