Κατηγορίες

Σαλάτα με πράσινα φασολάκια, φρέσκια κουκιά και καρύδια -

Σαλάτα με πράσινα φασολάκια, φρέσκια κουκιά και καρύδια -
Είτε συνοδεύει το κυρίως πιάτο, είτε έχει όλους τους απαραίτητους συνδυασμούς ώστε να αποτελέσει η ίδια το μεσημεριανό μας γεύμα, δεν την παραλείπουμε ποτέ. Δίνουμε ενέργεια κι ένταση στη μέρα μας με μια διαφορετική, χρωματιστή επιλογή καθημερινά.


Υλικά
(για 6 άτομα)

500 γρ. φρέσκα πράσινα φασολάκια
500 γρ.  φρέσκα κουκιά αποφλοιωμένα
1 κ.σ. εστραγκόν ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι καρύδια, ελαφρά ψημένα ή ωμά, χοντροκομμένα
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Για το ντρέσινγκ

1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
1 μικρή σκελίδα σκόρδο, λιωμένη (προαιρετικά)
1/4 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, προσθέτουμε αλάτι κατά βούληση και βράζουμε τα φασολάκια για περίπου 5-8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
2. Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα με το νερό να βράσει. Ρίχνουμε τα αποφλοιωμένα κουκιά και τα βράζουμε για περίπου 5-10 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός τους). Στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε αμέσως σε μπολ με παγωμένο νερό. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για μερικά λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε το εξωτερικό ανοιχτόχρωμο περίβλημά τους.
3. Ανακατεύουμε μαζί τα υλικά για το ντρέσιγνκ. Βάζουμε τα φασολάκια, τα κουκιά, τα καρύδια, το εστραγκόν και το κρεμμύδι σε ένα μπολ, περιχύνουμε με το ντρέσιγνκ, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: www.cooking.nytimes.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;