Κατηγορίες

Καλοκαιρινή πατατοσαλάτα με φασολάκια, ελιές και κάππαρη

Καλοκαιρινή πατατοσαλάτα με φασολάκια, ελιές και κάππαρη
Μια απλή και δροσερή πατατοσαλάτα που αποτελεί ιδανικό συνοδευτικό για ποικιλία καλοκαιρινών γευμάτων.

Υλικά
(για 3-4 άτομα)

700 γρ. μέτριες πατάτες
300 γρ. αμπελοφάσουλα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κάππαρη
8-10 ελιές Καλαμών
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
3 κ.σ. καλό ξίδι
αλάτι & πιπέρι



Εκτέλεση
1. Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό να βράσουν μαζί με τη φλούδα.
2. Καθαρίζουμε τα αμπελοφάσουλα από τις πλαϊνές ίνες, τα πλένουμε, τα κόβουμε στα δύο και τα βράζουμε για λίγο, ώστε να μαλακώσουν, ξεχωριστά από τις πατάτες.
3. Βγάζουμε τις πατάτες από τη κατσαρόλα, τις αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν, τις καθαρίζουμε από τη φλούδα και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
4. Σε ένα μπολ χτυπάμε το λάδι, το ξίδι και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε ελαφρά σε μια σαλατιέρα τις πατάτες, τα φασολάκια, τις ελιές, τα κρεμμυδάκια, την κάππαρη, τον άνηθο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε από πάνω το λαδόξιδο και ανακατεύουμε ελαφρά. Η σαλάτα σερβίρεται κρύα.



Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;