Κατηγορίες

Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι, σκόρδο και καρύδια

Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι, σκόρδο και καρύδια
Είτε συνοδεύει το κυρίως πιάτο, είτε έχει όλους τους απαραίτητους συνδυασμούς ώστε να αποτελέσει η ίδια το μεσημεριανό μας γεύμα, δεν την παραλείπουμε ποτέ. Δίνουμε ενέργεια κι ένταση στη μέρα μας με μια διαφορετική, χρωματιστή επιλογή καθημερινά.

Υλικά

(για 4 άτομα)

6 παντζάρια
2/3 φλιτζανιού γιαούρτι στραγγιστό
4 κ.σ. καρύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κ.σ. μπαλσάμικο
ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι



Εκτέλεση
1. Τρίβουμε τα παντζάρια με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα ξεφλουδίζουμε και τα τρίβουμε στον τρίφτη.
2. Σε ένα μπολ συνδυάζουμε το γιαούρτι, το σκόρδο και το ξύδι. Προσθέτουμε τα παντζάρια και τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;