Κατηγορίες

Σαλάτα με τόνο και φασόλια χάντρες

Σαλάτα με τόνο και φασόλια χάντρες
Εύκολη κι απλή συνταγή για ένα χορταστικό και θρεπτικό πιάτο, που ξεφεύγει από το κλασικό λαδερό.  

Υλικά

(για 4 άτομα)

1 κονσέρβα τόνο σε λάδι, στραγγισμένο
1 φλιτζάνι φασόλια χάντρες
1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κλωνάρια σέλερι, κομμένο σε λεπτές φέτες
3 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μπαλσάμικο
αλάτι



Εκτέλεση
1. Σιγοβράζουμε τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να χυλώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
2. Σε ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το μπαλσάμικο και αλατίζουμε.
2. Σε ένα άλλο, μεγάλο μπολ κομματιάζουμε τον τόνο και τον ανακατεύουμε με τα φασόλια, το κρεμμύδι, το σέλερι και τον μαϊντανό. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;