Κατηγορίες

Ελληνική σαλάτα με κινόα -

Ελληνική σαλάτα με κινόα -
Είτε συνοδεύει το κυρίως πιάτο, είτε έχει όλους τους απαραίτητους συνδυασμούς ώστε να αποτελέσει η ίδια το μεσημεριανό μας γεύμα, δεν την παραλείπουμε ποτέ. Δίνουμε ενέργεια κι ένταση στη μέρα μας με μια διαφορετική, χρωματιστή επιλογή καθημερινά.


Υλικά
(για 4 άτομα)

1 φλιτζάνι κινόα, ξεπλυμένη και στραγγισμένη  
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο 
2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι μικρές ντομάτες τσέρι, κομμένες στη μέση
1 φλιτζάνι αγγούρι, κομμένο σε κύβους 
1/4 φλιτζανιού ελιές Καλαμών, κομμένες στα τέσσερα 
1/4 φλιτζανιού φέτα
1 1/2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
3/4  κ.γ. ρίγανη ξερή 
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση 
1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε την κινόα με το νερό να βράσει. Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, έως ότου απορροφηθεί το νερό. 
2. Αφρατεύουμε την κινόα με ένα πιρούνι. Την απλώνουμε ομοιόμορφα σε ένα μεγάλο ταψί και αφήνουμε να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
3. Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τις ντομάτες, το αγγούρι, τις ελιές και τη φέτα. Ανακατεύουμε απαλά να συνδυαστούν τα υλικά.
4. Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
5. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ τη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. 


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;