Κατηγορίες

Μπρόκολο με σταφίδες και σκόρδο

Υλικά
(για 4 μερίδες)

1 μεγάλο μπρόκολο
1/4 φλιτζανιού σταφίδες ξανθές 
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1/4 κ.γ. κόκκινο πιπέρι σε νιφάδες
1/2 κ.γ. χοντρό αλάτι

Εκτέλεση 
1. Γεμίζουμε μια μέτρια κατσαρόλα με (περίπου 3 εκατοστά) νερό και εφαρμόζουμε ένα καλάθι για μαγείρεμα στον ατμό. Αφήνουμε το νερό να βράσει.
2. Κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια. Τα βάζουμε στο καλάθι, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε στον ατμό για 3-5 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν. 
3. Αφαιρούμε το καλάθι και το μπρόκολο και χύνουμε το νερό. Σκουπίζουμε καλά την κατσαρόλα και την επιστρέφουμε σε μέτρια φωτιά με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις σταφίδες και τις νιφάδες και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το μπρόκολο και το αλάτι, ανακατεύουμε καλά με ένα μεγάλο κουτάλι και σερβίρουμε.  


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;