Κατηγορίες

Κρητικός ντάκος

Κρητικός ντάκος
Κριθαρένιο παξιμάδι, ζουμερές ντομάτες, φέτα ή κρητική ξινομυζήθρα και εκλεκτό ελαιόλαδο σε ένα πεντανόστιμο πιάτο που εκφράζει απόλυτα τη μεσογειακή διατροφή. Φτιάχνεται σε 5 λεπτά  και αντικαθιστά άνετα ένα πλήρες γεύμα.

Υλικά
(για 4 άτομα)

4 κριθαροκούλουρα στρογγυλά
3 μεγάλες και ώριμες ντομάτες
8 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
200 γρ. ξινομυζήθρα Κρήτης ή φέτα, χοντροθρυμματισμένη
1 κ.σ. ρίγανη τριμμένη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βρέχουμε ελαφρώς τους ντάκους με λίγο νερό.
2. Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη.
3. Βάζουμε τους ντάκους σε μια πιατέλα, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι και τη μυζήθρα.
4. Πασπαλίζουμε με ρίγανη, περιχύνουμε με λίγο ακόμη ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;