Κατηγορίες

Βίδες στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας, ζαμπόν και τυριά

Βίδες στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας, ζαμπόν και τυριά
Εύκολο και λαχταριστό πιάτο ζυμαρικών, που αρέσει ιδιαίτερα στα παιδιά, για το καθημερινό τραπέζι. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ζαμπόν με κάποιο άλλο αλλαντικό, όπως καπνιστή γαλοπούλα, και φυσικά να προσθέσετε τυριά της αρεσκείας σας.

Υλικά
(για 4 άτομα)

400 γρ. βίδες
400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
150 γρ. ζαμπόν ωμοπλάτης σε μικρούς κύβους
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
100 ml ελαιόλαδο
100 ml λευκό ξηρό κρασί
200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη ή άλλο πικάντικο τυρί της αρεσκείας μας
λίγη φρυγανιά τριμμένη για πασπάλισμα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente.
2. Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ζαμπόν μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τα ντοματάκια κονκασέ, 1/4 φλιτζανιού νερό και αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 8-10 λεπτά.
3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και το πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά. Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα τα ζυμαρικά, αφού πρώτα τα έχουμε στραγγίξει, και την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά.
4. Αδειάζουμε το μείγμα στο πυρέξ, πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά. Τα τελευταία 5 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο. Τα σερβίρουμε ζεστά.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;