Κατηγορίες

Ρεβιθόρυζο

Ρεβιθόρυζο
Σας περίσσεψαν ρεβίθια; Μην τα πετάξετε! Τις επόμενες μέρες μπορούν να «μεταμφιεστούν» σε ένα νοστιμότατο και χορταστικό πιάτο με την προσθήκη ρυζιού, μυρωδικών ή και χόρτων εποχής.

Υλικά
(για 4 άτομα)

3 φλιτζάνια ρεβίθια βρασμένα
2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι
6 φλιτζάνια βραστό νερό
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη και 1/2 κομμένο σε ροδέλες
λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)
4-5 ίνες κρόκο Κοζάνης
2 κ.σ. μαϊντανός
αλάτι & πιπέρι



Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
2. Ρίχνουμε τα ρεβίθια και το ρύζι και τα γυρίζουμε μερικές φορές. Προσθέτουμε το βραστό νερό, τον κρόκο, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε μέχρι να γίνει τι ρύζι και να πιει τα υγρά του.
3. Σερβίρουμε το ρεβιθόρυζο με τις ροδέλες κρεμμυδιού, πασπαλίζοντας με μπούκοβο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;