Κατηγορίες

Εύκολο ριζότο με σπανάκι

Εύκολο ριζότο με σπανάκι



Υλικά
(για 4-6 άτομα) 

400 γρ. ρύζι αρμπόριο
300 γρ. σπανάκι φρέσκο
4 κ.σ. ελαιόλαδο 
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί 
1 λίτρο σπιτικό ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου, ζεστό
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι 
2 κ.σ. βούτυρο 
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση 
1. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Το κόβουμε σε λωρίδες, το ζεματάμε σε βραστό νερό και το αφήνουμε να σουρώσει καλά. 
2. Σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Ύστερα, προσθέτουμε το σπανάκι, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό, σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας συνεχώς και αφήνοντας να απορροφηθεί προτού προσθέσουμε την επόμενη δόση. 
4. Μόλις το ρύζι πιει τα περισσότερα υγρά του και είναι έτοιμο, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 λεπτά και το σερβίρουμε όσο είναι ζεστό. 


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;