Κατηγορίες

Ελληνικό Mac & Cheese (μακαρόνια με τυρί)

Ελληνικό Mac & Cheese (μακαρόνια με τυρί)
Η ελληνική εκδοχή του αγαπημένου Mac & Cheese με φέτα και γραβιέρα, είναι γρήγορη, με μεσογειακό άρωμα και προσαρμοσμένη στις γεύσεις μας.

Υλικά
(για 4 άτομα)

2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
8 μεγάλα κρεμμύδια εσαλότ, ψιλοκομμένα
8 ολόκληρα φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε χοντρές φέτες
450 γρ. φύλλα από baby σπανάκι, χοντροκομμένα    
2 φλιτζάνια μπεσαμέλ
1/3 φλιτζανιού άνηθο, χοντροκομμένο
3/4 φλιτζανιού συν 1 ¼ φλιτζανιού χοντροτριμμένη γραβιέρα
1/2 φλιτζάνι συν 3/4 φλιτζανιού τριμμένη φέτα
400 γρ. ζυμαρικά κοραλάκι (ή άλλο κοφτό μακαρονάκι)
λίγη φρυγανιά τριμμένη
χοντρό αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα κρατάμε al dente.
2. Εν τω μεταξύ, σε μια άλλη, μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τα εσαλότ και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σπανάκι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για ένα λεπτό. Ανακατεύουμε για 1 με 3 λεπτά ακόμα, να μαραθεί το σπανάκι, και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ύστερα, προσθέτουμε την μπεσαμέλ, τον άνηθο, 3/4 φλιτζανιού γραβιέρα, και 1/2 φλιτζάνι φέτα και ανακατεύουμε καλά.
3. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε με το κρεμώδες μείγμα και την υπόλοιπη τριμμένη φέτα. Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ, ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη γραβιέρα και λίγη τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια να ξεροψηθεί.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;