Κατηγορίες

Κανελόνια με σπανάκι και φέτα

Κανελόνια με σπανάκι και φέτα
Υλικά
(για 4 άτομα)

4 μεγάλα φύλλα λαζάνια
1 κιλό κατεψυγμένο ψιλοκομμένο σπανάκι, αποψυγμένο
400 γρ. ντομάτα (φρέσκια ή κονσέρβα), ψιλοκομμένη 
200 γρ. φέτα μαλακιά, τριμμένη
1 μεγάλη χούφτα ελιές, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. κάππαρη
μοσχοκάρυδο, τριμμένο
25 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βράζουμε τα φύλλα-λαζάνια για περίπου 4-5 λεπτά, να μαλακώσουν.
2. Στο ενδιάμεσο, στραγγίζουμε καλά το σπανάκι και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη φέτα και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο.
3. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κόβουμε κάθε φύλλο στη μέση κάθετα. Βάζουμε 4 κουταλιές από τη γέμιση σε κάθε κομμάτι, τα τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.
4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ντομάτα με τις ελιές και την κάππαρη, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα κανελόνια. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;