Κατηγορίες

Σπαγγέτι με κοτόπουλο, πιπεριές και ρόκα

07/08/2017 15:00, 0 σχόλια

Σπαγγέτι με κοτόπουλο, πιπεριές και ρόκα
Πολλές φορές η νοστιμιά βρίσκεται στην απλότητα. Αν είστε από αυτούς που δεν ζουν χωρίς μακαρόνια και ψάχνουν συνεχώς νέες συνταγές ζυμαρικών, αυτό το πιάτο θα το λατρέψετε!

Υλικά
(για 4 άτομα)
 
1 πακέτο σπαγγέτι
700 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε κυβάκια
1/4 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
1/3 φλιτζανιού λευκό κρασί
1 φλιτζάνι ζωμό κότας
3 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
10 ντοματίνια, κομμένα στα δύο
1/2 ματσάκι ρόκα
1 κ.σ. θυμάρι τριμμένο
1/3 φλιτζανιού παρμεζάνα ή γραβιέρα τριμμένη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε ελαφρά στο λάδι τις πιπεριές, τη ρόκα και τα ντομανίνια μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές, χωρίς να διαλυθούν τα ντοματίνια. Με μια τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε σε ένα πιάτο και τα κρατάμε στην άκρη.
2. Στο ίδιο λάδι προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να αρχίζει να ροδίζει το κοτόπουλο χωρίς να καεί το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το θυμάρι, αλατοπίπερο και 1 φλιτζάνι ζωμό κότας και μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμο το κοτόπουλο. Προς το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε και τις πιπεριές, τα ντοματίνια και τη ρόκα.
3. Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά (al dente) και τα στραγγίζουμε.
4. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα που τα βράσαμε και προσθέτουμε το περιεχόμενο του τηγανιού. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε γαρνίροντας με τριμμένο τυρί.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;