Κατηγορίες

Μοσχάρι σούπα με λαχανικά

05/11/2018 18:00, 0 σχόλια

Μοσχάρι σούπα με λαχανικά
Ζεστή, θρεπτική και χορταστική. Τι καλύτερο από μια πεντανόστιμη κρεατόσουπα με λαχανικά για τις κρύες μέρες που έρχονται σιγά σιγά; Επιλέξτε ένα καλό κομμάτι κρέας για σούπα και απολαύστε τη μαζί με χωριάτικο ψωμί και καλό κρασί.

Υλικά

(για 4 άτομα)

1000-1200 γρ. μοσχάρι ελιά, κομμένο σε μερίδες
1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
4 μέτριες πατάτες, κομμένες στα τέσσερα
2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
1 πράσο, κομμένο σε ροδέλες
1 φύλλο δάφνης
2 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1/3 ποτήρι κρασί κόκκινο
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά καπνιστή
½ κ.γ. πάπρικα καυτερή
½ φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαόλαδο, το κρέας και τη δάφνη και σοτάρουμε ελαφρά μέχρι να πιεί τα υγρά του. Ρίχνουμε τότε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πάπρικα (γλυκιά και καυτερή), συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά το σοτάρισμα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το οινόπνευμα, προσθέτουμε 3 ποτήρια βραστό νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 1 ώρα περίπου. Αν χρειαστεί, ενδιάμεσα προσθέτουμε λίγο ακόμη βραστό νερό.
2. Αφού το κρέας έχει πλέον μαλακώσει και έχει μείνει με λίγο ζουμί, προσθέτουμε τις ντομάτες, τον ντοματοπελτέ, τα καρότα, το πράσσο και τις πατάτες. Αλατίζουμε, προσθέτουμε 2 ποτήρια περίπου βραστό νερό (να σκεπάσει το φαγητό) και συνεχίζουμε το βράσιμο για 1 ώρα ακόμα.
3. Σερβίρουμε το φαγητό σε βαθύ σκεύος και συνοδεύουμε με ψωμί και κόκκινο κρασί.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;