Κατηγορίες

Φασολάδα άσπρη με πράσο και μυρωδικά

Φασολάδα άσπρη με πράσο και μυρωδικά
Ωραίο ζεστό χειμωνιάτικο πιάτο. Το ίδιο νόστιμο αλλά πιο ελαφρύ από την κόκκινη φασολάδα. Ταιριάζει υπέροχα με ελιές, κρεμμύδι, καπνιστή ρέγγα και ζυμωτό ψωμί.

Υλικά
(για 4 άτομα)

400 γρ. φασόλια άσπρα μέτρια, μουλιασμένα από το βράδυ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
2 κλαράκια ρίγανη
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
χυμό από 1 λεμόνι
3 καρότα κομμένα σε ροδέλες (προαιρετικά)
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βράζουμε για 5-6 λεπτά τα φασόλια.
2. Στο μεταξύ σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρά στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο, τα καρότα (προαιρετικά), το σέλερι και τον μαϊντανό.
3. Σουρώνουμε τα φασόλια και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τα σοταρισμένα λαχανικά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τη ρίγανη και ζεστό νερό ώστε να σκεπάσει τα φασόλια και βράζουμε για 1 ώρα περίπου. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζεστό νερό και βράζουμε για περισσότερο χρόνο τα φασόλια.
4. Πέντε λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά παίρνουμε λίγο από το φαγητό και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Τα πολτοποιημένα φασόλια τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο φαγητό.
5. Σβήνουμε το φαγητό, προσθέτουμε το χυμό από ένα λεμόνι, λίγο πιπέρι και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;