Κατηγορίες

Σπανακοπιτάκια τρίγωνα

Σπανακοπιτάκια τρίγωνα
Κλασικά, θρεπτικά και πολύ νόστιμα. Είτε για ένα γρήγορο πρωινό είτε για βραδινό τσιμπολόγημα, γίνονται ανάρπαστα.

Υλικά
(για 24 σπανακοπιτάκια)

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
1 κιλό σπανάκι φρέσκο, πλυμένο και ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
300 γρ. φέτα, τριμμένη
1 αυγό
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το σπανάκι και τον άνηθο και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα στην άκρη να κρυώσει λίγο το μείγμα. Αλατοπιπέρωνουμε, προσθέτουμε τη φέτα και το αυγό και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
3. Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας και τα κόβουμε σε 24 τετράγωνα κομμάτια. Αλείφουμε κάθε κομμάτι με λιωμένο βούτυρο, βάζουμε στη μία γωνιά μία κουταλιά από τη γέμιση και διπλώνουμε σε τριγωνικό σχήμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
4. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;