Κατηγορίες

Στριφτάρια με τυριά και δυόσμο

Στριφτάρια με τυριά και δυόσμο
Φτιάξτε αυτά τα μοσχομυρωδάτα στριφτάρια με τυριά και δυόσμο και απολαύστε τα στο πρωινό, σαν σνακ ή ακόμα και σαν πρώτο πιάτο στο οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά

(για 6 μερίδες)

6 φύλλα ζύμης χειροποίητα ή φύλλα κρούστας για πίτες
250 γρ. φέτα, τριμμένη
250 γρ. ανθότυρο, λιωμένο με το πιρούνι 
2 αυγά
3 φυλλαράκια δυόσμου, ψιλοκομμένα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο ή βούτυρο για το άλειμμα



Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα τυριά με τα αυγά, τον ψιλοκομμένο δυόσμο και μπόλικο πιπέρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη. 
2. Ραντίζουμε κάθε φύλλο με ελαιόλαδο. Βάζουμε λίγη γέμιση κατά μήκος της μακριάς πλευράς του φύλλου, τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό (όχι πολύ σφιχτά) και το στρίβουμε σε σχήμα σαλίγκαρου. Αλείφουμε με ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
3. Λαδώνουμε ένα ταψί ή στρώνουμε μια λαδόκολλα. Τοποθετούμε τα στριφτάρια στο ταψί, με απόσταση μεταξύ τους, και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;