Κατηγορίες

Φλογέρες με παστουρμά για το εορταστικό τραπέζι

Φλογέρες με παστουρμά για το εορταστικό τραπέζι

 
Ο παστουρμάς πάντοτε αποτελούσε μια ευχάριστη έκπληξη στα εορταστικά τραπέζια, ειδικά αυτά των Χριστουγέννων. Με πλούσια γέμιση και το Χωριάτικο φύλλο της Χρυσής Ζύμης με το χρυσαφένιο ρόδινο χρώμα, αυτές οι φλογερές θα αποτελέσουν το πιο λαχταριστό πιάτο μας.




Υλικά
(Για 16 φλογέρες)

1 πακέτο Χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη
Λάδι για το άλειμμα των φύλλων
16 φέτες παστουρμά
16 μπαστουνάκια κασέρι μήκους 12 εκατοστών
Αλάτι και πιπέρι




Εκτέλεση

1. Κόβετε και τα 8 φύλλα κατά μήκος στην μέση
2. Παίρνετε το κάθε ένα κομμάτι του φύλλου και το λαδώνετε ξεχωριστά
3. Απλώνετε στην άκρη μια φέτα παστουρμά, 1 μπαστουνάκι τυρί, αλάτι και πιπέρι
4. Ξεκινάτε ομοιόμορφα και τα τυλίγετε κατά μήκος σε φλογέρες
5. Τις τοποθετείτε στο ταψί με απλωμένη λαδόκολλα και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 25-30 λεπτά περίπου
6. Εναλλακτικά μπορείτε να τις τηγανίσετε μη λαδώνοντας τες, σε υψηλή φωτιά για μερικά λεπτά, σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα



Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε...Πέτυχε!






Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;