Κατηγορίες

Κιμαδόπιτα με πράσο

Κιμαδόπιτα με πράσο
Μοσχομυρωδάτη κιμαδόπιτα με πράσα για το καθημερινό αλλά και για ένα πιο επίσημο τραπέζι. Για αυτή τη συνταγή χρησιμοποιούμε φύλλα σφολιάτας Χρυσή Ζύμη και μια απλή αλλά πολύ νόστιμη γέμιση. Εσείς, εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε φρέσκα μυρωδικά και μπαχαρικά της αρεσκείας σας.

Υλικά
(για 8 μερίδες)

1 συσκευασία σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
4-5 πράσα
150 γρ. ανάμεικτα τυριά (φέτα, κεφαλογραβιέρα κ.ά.), χοντροτριμμένα
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε μέτριες ροδέλες. Τα ζεματάμε για 5-8 λεπτά να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ροδίζουμε τον κιμά στο ελαιόλαδο απλώνοντάς τον με σπάτουλα και διαλύοντας τους σβόλους. Μόλις αλλάξει χρώμα, προσθέτουμε τα πράσα, αλατοπίπερο και την πάπρικα. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι η γέμιση να μείνει με ελάχιστα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τα τυριά. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε το μείγμα στον κιμά και ανακατεύουμε καλά.
4. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο. Αλείφουμε το φύλλο με ελάχιστο ελαιόλαδο, αδειάζουμε από πάνω τη γέμιση και τη στρώνουμε. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, αλείφουμε με ελαιόλαδο, ραντίζουμε με λίγο νεράκι και χαράζουμε σε κομμάτια.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.

Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε...Πέτυχε!






Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;