Κατηγορίες

Εύκολη σπανακόπιτα

Εύκολη σπανακόπιτα
Πίτα κλασική, διαχρονική και αγαπημένη. Σας δίνουμε μια εύκολη συνταγή για πεντανόστιμη σπανακόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας Χρυσή Ζύμη, μπόλικα μυρωδικά και φέτα, ιδανική για κάθε ώρα της ημέρας αλλά και για ένα πιο επίσημο τραπέζι.

Υλικά
(για ένα μέτριο ταψί)

1 συσκευασία φύλλο κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη
1 κιλό σπανάκι, πλυμένο, στραγγισμένο και χοντροκομμένο
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο συν 1/3 φλιτζανιού για άλειμμα
2 φλιτζάνια φέτα, τριμμένη
1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι, τριμμένο
2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι & πιπέρι



Εκτέλεση
1. Αρχικά μαραίνουμε το σπανάκι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για περίπου 4 λεπτά. Το μεταφέρουμε στο τρυπητό, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και το στύβουμε καλά να βγάλει τα υγρά του.
2. Καθαρίζουμε το τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε για 4 λεπτά, να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά. 'Έπειτα, προσθέτουμε τα τυριά, τα αυγά, τον άνηθο, το μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
3. Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι, απλώνουμε τα μισά φύλλα, λαδώνοντας τα ένα-ένα, αδειάζουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντάς τα κι αυτά. Γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα.
4. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια (όχι μέχρι κάτω) και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.







Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;