Κατηγορίες

Τρίγωνα τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας

11/06/2018 17:00, 0 σχόλια

Τρίγωνα τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας
Πεντανόστιμα τυροπιτάκια της μαμάς, των παιδικών μας χρόνων και της παρέας σε τραγανό φύλλο κρούστας. Κλασική και αξεπέραστη γεύση. Μια απλή συνταγή για να έχετε πάντα μαζί σας ένα ωραίο τυροπιτάκι για κάθε στιγμή λιγούρας.

Υλικά
(για 20 τυροπιτάκια)

4 φύλλα κρούστας
1 ½ κ.σ. βούτυρο
40 γρ αλεύρι
250 ml γάλα
3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
250 γρ. φέτα θρυμματισμένη με τα δάχτυλα
200 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
σουσάμι άσπρο και μαύρο (προαιρετικά)
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να λιώσει το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα για 2-3 λεπτά μέχρι να σκουρύνει το αλεύρι και να μαζευτεί σαν μπάλα. Ρίχνουμε λίγο – λίγο το γάλα ανακατεύοντας διαρκώς σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να διαλυθεί καλά το αλεύρι και να σφίξει η κρέμα.
3. Βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτουμε ½ κ.γ. αλάτι, 1 κ.γ. πιπέρι, τη φέτα, το ανθότυρο, τον άνηθο και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
4. Βάζουμε τα 4 φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο. Τα κόβουμε όλα μαζί με ένα κοφτερό μαχαίρι σε 5 λωρίδες κατά πλάτος. Έτσι θα προκύψουν συνολικά 20 λωρίδες για 20 τυροπιτάκια.
5.  Βουτυρώνουμε  τις 5 πάνω λωρίδες, βάζουμε στην άκρη καθεμιάς 1-2 κ.γ. περίπου από τη γέμιση και τις διπλώνουμε από την μια άκρη προς την άλλη έτσι ώστε να προκύψουν τρίγωνα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τις λωρίδες από τα υπόλοιπα 3 φύλλα.
6. Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε τα ταψί επάνω σε λαδόκολλα, τα βουτυρώνουμε εξωτερικά, τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά στον φούρνο προσέχοντας να μην αρπάξουν.






Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;