Κατηγορίες

Τυρόπιτα με ντομάτα και πιπεριές

Τυρόπιτα με ντομάτα και πιπεριές
Μια ωραία τυρόπιτα μας βγάζει πάντα ασπροπρόσωπους. Στο τραπέζι της καθημερινής, όταν έρχονται φίλοι, ακόμη και στα πιο επίσημα καλέσματα. Αν σας αρέσει να "πειράζετε" τις κλασικές συνταγές, τότε αυτή η τυρόπιτα είναι για εσάς.

Υλικά
(για 4-6 άτομα)

1 πακέτο φύλλο κρούστας
500 γρ. φέτα, τριμμένη
3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
200 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. φυτικό βούτυρο, λιωμένο
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, κομμένη σε ροδέλες
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
8-10 φέτες τυρί γκούντα ή κασέρι
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Λαδώνουμε ένα ταψί και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη φέτα και τη λιώνουμε με το πιρούνι, προσθέτουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
3. Απλώνουμε τρία φύλλα στον πάτο του ταψιού, λαδώνοντάς τα ένα ένα. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα της φέτα στο φύλλο, στη συνέχεια βάζουμε τις ροδέλες ντομάτες και πιπεριάς, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και από πάνω απλώνουμε τις φέτες τυριού να καλύψουν όλη την επιφάνεια. Τέλος, σκεπάζουμε με άλλα τρία φύλλα τα οποία έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο.
4. Χαράσσουμε ελαφριά την πίτα με ένα μαχαίρι σε κομμάτια, ραντίζουμε με τα δάχτυλα με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει και να χρυσίσουν τα φύλλα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;