Κατηγορίες

Κιμαδοπιτάκια

Κιμαδοπιτάκια
Ζεστά ή κρύα, όπως κι αν τα σερβίρετε τα κιμαδοπιτάκια αυτά θα γίνουν ανάρπαστα.  Για το οικογενειακό τραπέζι, για μπουφέ και παιδικά πάρτι.

Υλικά

(για 4 άτομα)

1 συσκευασία ζύμη κουρού
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 ντομάτα στον τρίφτη
½ κ.σ. ντοματοπολτό
100 γρ. ωμή πατάτα, καθαρισμένη και τριμμένη στον τρίφτη του καρότου
1 φλιτζάνι ζωμό κότας
1 κ.γ. θυμάρι ξερό
1 κ.γ. κύμινο τριμμένο
1 κ.γ. κόλιανδρο ξερό, κοπανισμένο
½  κ.γ. πάπρικα
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 αυγό χτυπημένο για άλλειμα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια με τα μπαχαρικά για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον κιμά και σοτάρουμε για 8-10 λεπτά ακόμα σπάζοντας τον κιμά με μια ξύλινη κουτάλα. Έπειτα, ρίχνουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, την πατάτα, αλατοπίπερο και τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει τα υγρά του. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
2. Απλώνουμε τα δύο φύλλα ζύμης πάνω στον πάγκο και πιέζοντας με τα χείλη ενός μεγάλου ποτηριού (ή κουπ πάτ) κόβουμε 12 κυκλικά κομμάτια ζύμης διαμέτρου 13-15 εκ. το καθένα. Τοποθετούμε λίγη από τη γέμιση στο κέντρο κάθε κομματιού ζύμης, διπλώνουμε τη ζύμη στα δύο σαν μισοφέγγαρο και πιέζουμε ελαφρά με τα δάχτυλά μας να απλωθεί λίγο η γέμιση. Με ένα πινέλο, που βουτάμε στο νερό, βρέχουμε τα άκρα της ζύμης και στη συνέχεια τα πιέζουμε με την άκρη ενός πιρουνιού ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους.
3. Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί, τοποθετούμε μέσα τα κιμαδοπιτάκια, αλείφουμε την επιφάνειά τους με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;