Κατηγορίες

Χορτόπιτα ανοιξιάτικη

Χορτόπιτα ανοιξιάτικη
Μία εξαιρετική πίτα για την άνοιξη με ποικιλία αρωματικών χόρτων. Είναι πολύ νόστιμη και μοσχομυρίζει.

Υλικά
(για 1 μέτριο ταψί)

1 πακέτο φύλλο κρούστας ή ανάλογο σπιτικό φύλλο
300 γρ. σέσκουλα
300 γρ. σπανάκι
2 πράσα (μόνο το τρυφερό τμήμα τους)
5 φρέσκα κρεμμυδάκια με αρκετό από το πράσινο τμήμα τους
1 ματσάκι μυρώνια
1 ματσάκι καυκαλήθρες
300 γρ. φέτα πικάντικη
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι μάραθο
½ φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
2 αυγά
1/3 φλιτζανιού γάλα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά.
2. Ζεματάμε σε νερό που βράζει για 3-4 λεπτά τα σέσκουλα, τα μυρώνια και τις καυκαλήθρες. Τα στραγγίζουμε, τα πιέζουμε με τα χέρια μας να αποβάλλουν όσο νερό γίνεται και τα κόβουμε σε κομμάτια.
3. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το μάραθο και το πράσο.
4. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά για 2-3 λεπτά τα σέσκουλα, τα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό το μάραθο και το πράσο. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
5. Βγάζουμε την κατσαρόλα  από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα αυγά χτυπημένα με το γάλα και τη φέτα τριμμένη με τα δάχτυλα. Ανακατεύουμε να ενωθούν οι γεύσεις.
6. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα 3 φύλλα κρούστας (ή σπιτικά) με λίγο λαδάκι ενδιάμεσα. Απλώνουμε επάνω τη μισή γέμιση από την κατσαρόλα. Στρώνουμε 1 φύλλο ακόμα και επάνω του την υπόλοιπη μισή γέμιση. Ολοκληρώνουμε με 3 ακόμη φύλλα πάλι με λίγο λαδάκι ενδιάμεσα.
7. Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν προς τα μέσα, ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει η πίτα και να ψηθεί καλά από κάτω.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;