Κατηγορίες

Κρεατόπιτα με πουρέ

26/05/2019 19:00, 0 σχόλια

Κρεατόπιτα με πουρέ
Μια αλλιώτικη πίτα που θα ξετρελάνει την οικογένεια και τους καλεσμένους μας. Το μοσχαράκι και ο πουρές πατάτας λιώνουν στο στόμα αφήνοντας μια υπέροχη, γλυκιά γεύση. Σερβίρεται και σαν κυρίως, μαζί με μια φρεσκοκομμένη σαλάτα.

Υλικά
(για 6-8 άτομα)

700 γρ. μοσχάρι (από χτένι) κομμένο σε μικρά κομματάκια
½ φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
10 ντοματίνια κομμένα στα δύο
½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 ξυλάκι κανέλα
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
½ φλιτζάνι. τριμμένη φρυγανιά
200 γρ. γκούντα τριμμένη
200 γρ. κασέρι τριμμένο
1 κ.σ. βούτυρο
αλάτι &φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τον πουρέ
1200 γρ. πατάτες βρασμένες και καθαρισμένες
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
½ λίτρο γάλα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και τα κομμάτια από το κρέας. Όταν ροδοκοκκινίσουν σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα ντοματίνια, την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό και βράζουμε για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με ελάχιστο ζουμί.
2. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τον πουρέ: με το ειδικό εργαλείο πολτοποιούμε τις πατάτες, προσθέτοντας και το γάλα,  το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο μέχρι να έχουμε ένα λείο πουρέ.
3. Ρίχνουμε τη φρυγανιά στην κατσαρόλα με το κρέας και ανακατεύουμε.
4. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε στον πάτο το κρέας. Μοιράζουμε επάνω του τον πουρέ  με ένα κουτάλι ώστε να πάει παντού. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα τριμμένα τυριά, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 25 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη ώστε να ροδίσει η επιφάνεια.
5. Αφού βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, το αφήνουμε λίγο να κατέβει η θερμοκρασία του, κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;