Κατηγορίες

Πρασόπιτα με τυριά

Πρασόπιτα με τυριά
Μια εύκολη συνταγή για πεντανόστιμη πρασόπιτα με διάφορα τυριά και μυρωδικά. Δοκιμάστε τη και θα την ξαναφτιάξετε!

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας (σπιτικά ή έτοιμα)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
800 γρ. πράσα, κομμένα σε ροδέλες
250 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες
400 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
300 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα (κασέρι, γκούντα, κεφαλογραβιέρα, παρμεζάνα κ.ά.)
4 αυγά 
5 κουταλιές κ.σ. γάλα εβαπορέ
2 κ.σ.  ψιλοκομμένο άνηθο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο 
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα. Τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
2. Σε βαθύ μεγάλο τηγάνι, ή κατσαρόλα, σοτάρουμε στο λάδι, σε δυνατή φωτιά, τα πράσα και τα κρεμμυδάκια για 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 10 λεπτά, να μαλακώσουν.
3. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα. Ρίχνουμε τα μυρωδικά, τα τυριά και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στα πράσα και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
4. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε το ένα από τα δύο φύλλα κάτω (ανασηκώνοντας τις άκρες για να καλύψουν τα πλαϊνά του ταψιού), απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα από πάνω και προσθέτουμε το δεύτερο φύλλο από πάνω. Χαράσσουμε την επιφάνεια και ραντίζουμε με λίγο νερό.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;