Κατηγορίες

Μανιτάρια με κουρκούτι μπύρας

Μανιτάρια με κουρκούτι μπύρας
Απλή αλλά και πολύ νόστιμη συνταγή για τραγανά τηγανητά μανιτάρια, με ελάχιστα υλικά. Από τα πιο αγαπημένα μας μεζεδάκια.

Υλικά
(για 6-8 άτομα)

500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, καθαρισμένα και κομμένα σε λωρίδες
2 μεγάλα αυγά
3/4 φλιτζανιού μπύρα (ιδανικά μια lager)
3/4 φλιτζανιού αλεύρι
1/2 κ.γ. πιπέρι καγέν
λάδι για τηγάνισμα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την μπύρα, τους κρόκους των αυγών, το αλεύρι, το αλάτι και τα πιπέρια. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια με μίξερ μέχρι να σχηματιστούν κορυφές. Ενώνουμε τα δύο μείγματα φτιάχνοντας έναν χυλό.
2. Περνάμε τα μανιτάρια από τον χυλό και στη συνέχεια τα βάζουμε προσεκτικά ένα-ένα στο τηγάνι με το καυτό λάδι. Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά, γυρίζοντάς τα με λαβίδες, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
3. Πασπαλίζουμε χοντρό αλάτι και σερβίρουμε με μια σος της αρεσκείας μας.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;