Κατηγορίες

Μανιτάρια πλευρώτους ψητά με λαδορίγανη

14/01/2018 18:00, 0 σχόλια

Μανιτάρια πλευρώτους ψητά με λαδορίγανη
Εξαιρετικό μεζεδάκι που εξαφανίζεται στο λεπτό. Με απαλή γεύση, λίγα λιπαρά και μοναδικό άρωμα.

Υλικά
(για 2 άτομα)

500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
6 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
1/2  λεμόνι
1 κ.γ. τριμμένη ρίγανη
2-3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
αλάτι  & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Με μια βρεγμένη πετσέτα κουζίνας καθαρίζουμε προσεκτικά τα μανιτάρια.
2. Σε ένα μπολάκι βάζουμε το λάδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά και με ένα πινέλο κουζίνας λαδώνουμε με το μείγμα αυτό τα μανιτάρια. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στο γκριλ για 5-6 περίπου λεπτά από κάθε μεριά.
3. Στο λάδι που έμεινε στο μπολ στύβουμε το μισό λεμόνι και προσθέτουμε και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά.
4. Βγάζουμε τα μανιτάρια από το φούρνο, τα μεταφέρουμε σε πιατέλα, τα περιχύνουμε με το λαδολέμονο του μπολ, γαρνίρουμε με τη φρέσκια ρίγανη και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;