Κατηγορίες

Γαύρος τηγανητός με λεμόνι και θυμάρι

07/08/2017 13:00, 0 σχόλια

Γαύρος τηγανητός με λεμόνι και θυμάρι
Μια συνταγή για τους λάτρεις των μικρών ψαριών του αφρού, που είναι από τα πιο γευστικά και θρεπτικά. Τηγανητά και με τα κατάλληλα αρωματικά γίνονται νοστιμότατοι ουζομεζέδες για αυτούς που πραγματικά ξέρουν να απολαμβάνουν το ούζο ή το τσίπουρο.

Υλικά
(για 4 άτομα)

1 κιλό γαύρο
2 κ.γ. θυμάρι τριμμένο
1 κ.γ. ρίγανη τριμμένη
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 λεμόνι κομμένο στα δύο
2 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για τηγάνισμα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για τηγάνισμα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε  τον γαύρο από τα εντόσθια και τον πλένουμε καλά (τα κεφάλια μπορούμε ή να τα αφαιρέσουμε ή να τα κρατήσουμε). Τον απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει.
2. Σε ένα ρηχό και μεγάλο πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι, την πάπρικα και λίγο πιπέρι,  ρίχνουμε τα ψάρια και τα αλευρώνουμε καλά. Τα τινάζουμε ελαφρά ώστε να φύγει το πολύ αλεύρι.
3. Τηγανίζουμε προσοχή ώστε να μην καούν επειδή είναι μικρό ψάρι.
4.  Βγάζουμε τους γαύρους με τρυπητή κουτάλα και τους απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
5. Τους μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με αλάτι, ρίγανη και θυμάρι.
6. Στύβουμε επάνω τους το μισό λεμόνι, ενώ το άλλο μισό το κόβουμε στα τέσσερα και μαζί με το φρέσκο θυμάρι το χρησιμοποιούμε για γαρνίρισμα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;