Κατηγορίες

Κεφτεδάκια με ούζο, δυόσμο και κύμινο

Κεφτεδάκια με ούζο, δυόσμο και κύμινο
Αγαπημένο φαγητό τα κεφτεδάκια, φέρνει μνήμες από καλοκαιρινά κυριακάτικα τραπέζια της παιδικής μας ηλικίας. Σε αυτή τη συνταγή θα τα αρωματίσουμε με δυόσμο, κύμινο και ούζο και θα τα απολαύσουμε με παγωμένη μπύρα, πατατούλες και σαλάτα.

Υλικά
(για 4-6 άτομα)

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
300 γρ. κιμά χοιρινό
1 αυγό
2 κ.γ. τριμμένη ρίγανη
½ κ.γ. κύμινο
1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
¼ φλιτζανιού ούζο
3 χονδρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί
 1 μεγάλο κρεμύδι τριμμένο στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το τηγάνισμα
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ φλιτζάνι καλαμποκέλαιο

Εκτέλεση
1. Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό. Αφαιρούμε την κόρα και στύβουμε καλά με τα χέρια μας την ψίχα.
2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες, την στυμμένη ψίχα ψωμιού και αλατοπιπερώνουμε. Πλάθουμε πολύ καλά ώστε οι κεφτέδες μας να γίνουν αφράτοι. Κάνουμε τον κιμά μια μπάλα και τον αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα περίπου ώστε να σφίξει και να αναμειχθούν οι γεύσεις.
3. Πλάθουμε τον κιμά σε μπαλάκια. Αλευρώνουμε τα μπαλάκια του κιμά και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις  μεριές χωρίς να καούν. Γαρνίρουμε με φύλα δυόσμου και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;